Squaredans för äldre

Friday_night_square_dancingSquaredans är även en lämplig motionsform för de som har börjat komma upp i åren. Många pensionärer tycker att det är roligt att dansa squaredans och därför är detta en perfekt gruppaktivitet som de kan göra tillsammans med andra äldre personer. Det är vanligt att många squaredansklubbar har en grupp speciellt för seniorer. Det är viktigt även för äldre att röra sig. Det kanske till och med är viktigare än någonsin för att de ska hålla sig glada och pigga och vara friska länge.

Därför är squaredans en av de bästa motionsformer för de som har blivit lite äldre. Det är glad och medryckande musik och du är i goda vänners sällskap. Det är svårt att inte bli medryckt av musiken, samtidigt som dansturerna eller de så kallade callsen är mycket lätta att lära sig och man ökar svårighet först efterhand. De flesta tycker att det är roligt att få en utmaning. Dessutom är squaredans även en intellektuell utmaning som håller hjärnan igång.

Det är ofta väldigt billigt att dansa squaredans också och det är sällan en vinstdrivande verksamhet som håller i squaredans, utan allt som oftast är det de personer som brinner för dansen och själva tycker att det är otroligt roligt att dansa som håller i trådarna. Oavsett om man som äldre kan prata engelska eller inte kommer man snabbt att lära sig callsen och det är vanligt att man träffar många nya vänner här. Det är helt okej att komma ensam eller att komma med en vän. Alla som vill dansa är välkomna att komma och dansa squaredans och ha riktigt roligt.

De flesta som väl tar sig för att dansa squaredans en gång fastnar och kommer tillbaka, och de många hälsoeffekterna med dansen är så otroliga att det vore väldigt trist om de faktiskt inte gjorde det.